Espanjalaisen elokuvan päivät lokakuussa Turun kaupunginkirjastossa

Espanjalaisen elokuvan päivät

12.10.

Miguel Albaladejo: Nacidas para sufrir  (Born to Suffer)
Naimaton, 72-vuotias Flora-täti asuu pikkukylässä, jossa hän on omistautunut pitämään huolta perheestä ja suvusta. Hänen ainoa siskonsa kuoli nuorena, minkä jälkeen Flora-täti on huolehtinut tämän kolmesta tyttärestä . Nyt kun lapset ovat aikuisia ja Flora ikääntyy, hän pelkää, että hänet laitetaan asumaan vanhainkotiin, jossa yksi siskontytöistä on työssä. Flora-tädin ainoa toivo on Purita, joka on aiemmin auttanut häntä huolehtimaan hänen vanhemmistaan.
Trailer

Vicente Aranda: Juana la Loca  (Mad Love)
Isabella Katolilainen, Kastilian kuningatar 1474  ja koko Espanjan kuningatar 1479 - 1504 lähettää tyttärensä Juanan Flandersiin, jossa hänestä tulee Filip Komean puoliso. Avioliitto on poliittinen ja sillä vahvistetaan Espanjan ja Saksan Maximilianon välisiä suhteita. Juanan sisar, Katariina, naitetaan myös poliittisista syistä Englannin Henrik VIII:lle. Juana rakastuu mieheensä hullun lailla, eikä voi sietää Filipin naisseikkailuja. Mustasukkaisuudessaan Juana eli Johanna Mielipuoli saa hulluuskohtauksia (Loca = hullu), mikä aiheuttaa avioliiton kylmenemisen.
Trailer

13.10.

Gracia Querejeta: 15 años y un día  (15 Years and One Day)
Teini-ikäinen Jon erotetaan koulusta, ja äiti lähettää hänet asumaan isoisän luo. Elintavoissa on eroavaisuuksia, joista kehkeytyy hankaluuksia. Pystyvätkö nämä kaksi ratkaisemaan ongelmansa?
Trailer

Carlos Saura: Ay, Carmela  (Oh, Carmela)
Espanjan sisällissodan aikaan (1936-1939) ryhmä koomikkoja haluaa auttaa omalla tavallaan tasavaltalaisarmeijan sotilaita. Matkatessaan rintamalta Valenciaan, he joutuvat vahingossa nationalistien alueelle, jossa heidät vangitaan. Pelastaakseen henkensä koomikkojen on esitettävä  nationalistimilitareille show, joka on täysin heidän ideologiansa vastainen.
Trailer

Carlos Saura: Mamá cumple 100 años
Isoäiti täyttää pian 100 vuotta, ja koko perhe saapuu maatilalle häntä onnittelemaan. Kaksi poikaa, Fernando ja Juan vaimoineen ja lapsineen tulevat paikalle. Maatilalle saapuu myös vanha kotiopettaja Ana argentiinalaisen miehensä kera. Puuttuu vain José, nuorin pojista, joka kuoli muutama vuosi sitten.  Kaikki odottavat isoäidin kuolemaa, jotta he voisivat myydä talon ja maksaa velkojaan.
Trailer

15.10.

Carlos Saura: Goya en Burdeos (Goya in Bordeaux)
82-vuotias taidemaalari Francisco de Goya asuu maanpaossa Bordeaux´ssa , Ranskassa,  yhdessä viimeisimmän rakastajattarensa Leocadia Zorrilla de Weissin kanssa. Goyan tyttärelle, Rosariolle, nämä ovat elämää järisyttäviä aikoja poliittisesti, yksityselämässä ja julkisesti.
Trailer 

Achero Mañas: El Bola  (Pellet)
El Bola on 12-vuotias poika, joka elää väkivaltaisessa perheessä. Hänen on vaikea tulla toimeen toisten lasten kanssa. Uuden luokkatoverin kautta hän löytää ystävyyden ja tutustuu toisenlaiseen perheeseen kuin hänen omansa.  Saako hän tästä tarpeeksi voimaa kumotakseen lapsuuden kurjat olosuhteet?
Trailer

Iciar Bollain: Mataharis (Mataharis)
Carmen, Ines ja Eva ovat yksityisetsiviä ja perheenäitejä. Tehdessään työtään he paljastavat toisten salaisuuksia. Pian he huomaavat, että heitä lähellä on myös valheita, joita he eivät ole halunneet nähdä, ja salaisuuksia, joita olisi parasta olla paljastamatta. 
Trailer

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Escuchamos y hablamos (TTO)

Espanjaa aamuvirkuille 2 (TSL)

Acierto (TTO)